STUDIJE SLUČAJA IZ OBLASTI DIZAJNA

Iz naseg obimnog portfolia izdvajamo sledece radove. Ukoliko pak
zelite da vidite sve nase radove,
to mozete na sledecem linku: Portfolio all

1. PRODUKCIJA JAMAX KATALOGA     GRAFICKI DIZAJN

Za potrebe našeg stalnog klijenta, Jamax d.o.o. i njihovog sajamskog nastupa u Nemackoj, dizajnirali smo višelisni katalog kvadratne osnove, za brend Pino Toys. Pino Toys u svojoj ponudi ima drvene igracke za decu koja zadovoljavaju sve estetske, pedagoške, i bezbedonosne kriterijume i predstavljaju suštinu osnovnih vrednosti kompanije Jamax d.o.o. Klijent je imao vec usvojen vizuelni koncept koji smo inicijalno kreriali i koji smo do tada primenjivali na dizajn ambalaže za Pino Toys

Glavni zadatak je bio inkorporiranje već postojećeg vizuelnog koncepta (vizuelnog identiteta brenda Pino Toys) i njegovo transponovanje na layout kataloga, kroz vizuelni obrazac koji bi napravio adekvatnu komunikaciju sa ciljnom grupom.
Na projektu su bili angazovani projekt menadzer, dizajner i ilustrator.


Problem na koji smo naišli je što pojedine fotografije nisu bile pravljene pod istim uglom i u istoj perspektivi, te su bile i drugačijeg kolorita od ostalih. Kako su fotografije pravljene na različitim lokacijama, te nije bilo vremena da se organizuje novi foto aranžman, angažovali smo stručnjaka specijalizovanog za foto obradu, a koji nam je omogućio da na pojedinim fotografijama simuliramo perspektive i retuširamo fotografije tako da izgledaju kao da su pravljene jednoobrazno.

Tokom rada posebnu pažnju smo obraćali na klasifikaciju artikala. Klasifikaciju smo osmislili po principu predlista sa velikim fotografijama i pratećim ikonicama koje su simbolizovale referentnu kategoriju.

Naša preporuka za štampu je bila 300 gramski papir za korice, sa knjižnim blokom na 115 gramskom papiru, mat plastifikacija sa uv lakom i povez klamovanjem.

Posao je uspešno realizovan u dogovorenom roku, a za klijenta smo realizovali i brendiranje štanda, kao i još nekih pratećih promotivnih materijala.

OSTVARIMO KONTAKT

Vaša poruka je uspešno poslata!
Kontaktiraćemo vas u najskorije vreme.


PRATITE NAS